Pogoji poslovanja

Splošno

1.1 Vse storitve spletne trgovine LEGIT.si so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in na podlagi mednarodno priznanih kodeksov ter priporočil GZS-ja, opravlja podjetje LEGIT d.o.o (matična številka registra: 7140053000., Brnčičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Črnuče (v nadaljevanju »ponudnik«), davčna številka SI52069869 s številko vpisa v register SRG2016/39005.

1.2 Naročnik oz. kupec (lahko tudi uporabnik) v nadaljevanju pomeni: fizično osebo, samostojnega podjetnika, posameznika, podjetje ali organizacijo, ki ji ponudnik nudi storitve.

1.3 Pogoji poslovanja veljajo za vse storitve, ki jih nudi ponudnik in obravnavajo pravice uporabnika, delovanje LEGIT-ja ter za vse pravne oz. poslovne odnose med ponudnikom in kupcem, pri vseh pogojih poslovanja.

1.4 Kupec, ki želi opraviti nakup na LEGIT strani oz. pridobiti pravico do le-tega, se mora registrirati. Uporabniško ime je enako njegovemu elektronskemu naslovu. Uporabniško ime in geslo, ki ju obiskovalec s potrjeno registracijo prejme po elektronski pošti, uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Geslo lahko uporabnik menja samostojno, za zamenjavo uporabniškega imena ali elektronskega naslova pa je treba poslati zahtevek za spremembo na [email protected]. O spremembi bo uporabnik obveščen po elektronski pošti.

Obveznosti ponudnika in stranke

2.1 Zapisani podatki in informacije na spletni strani LEGIT so točni. Lahko pride do napake pri določenih zapisih oziroma informacijah zaradi spreminjanja tehnologije izdelkov na katerih delujejo naši izdelki (računalniki, telefon, konzole…). V kolikor je zapis napačen nas o tem prosim obvestite. V kolikor ste se na podlagi napačnega zapisa odločili za nakupa lahko izdelek vrnete.

2.2 Ponudnik se zavezuje, da bodo storitve opravljene kakovostno in v dogovorjenem roku.

2.3 Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil:

 • idenititeto podjetja (ime in sedež ter številko registra)
 • kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-naslov, telefon …)
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (tudi poprodajne storitve in garancije)
 • dostopnost artiklov v ponudbi (v razumljivem roku)
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (kraj, način in rok dostave)
 • da bodo vse cene jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • podatke o načinu plačila in dostavi
 • podatke o časovni veljavnosti ponudbe
 • podatke o roku, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogojih za odstop (vključno s tem, če in koliko
 • stane naročnika odstop od pogodbe)
 • pojasnilo o postopku ob pritožbi (skupaj z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci)

2.4 Vpis osebnih podatkov ob registraciji in ob kasnejšem spletnem nakupu na strani LEGIT je potreben izključno za pravilno izvajanje storitev. Ponudnik teh podatkov ne bo nikoli posredoval, dal v najem, prodal ali kako drugače trgoval z vašimi osebnimi podatki. Prav tako vaši osebni podatki ne bodo nikoli uporabljeni na način, ki ga ne podpirate oz. se z njim ne strinjate.

2.5 Naročila, sprejeta do 8:00 ure (srednjeevropski čas), obravnavamo kot naročila, sprejeta v tem dnevu, tako da rok začne teči s tem dnem. Dogovorjeni roki se lahko spremenijo v primeru višje sile, kot je naravna katastrofa, izpad električnega omrežja za daljši čas ali daljše motnje v medmrežju.

Sprememba pogojev in soglasje

3.1 LEGIT si pridržuje pravico do spreminjanja splošnih pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati v trenutku, ko so objavljene in veljajo od tistega trenutka dalje. Splošni pogoji so vedno na voljo preko spletne strani trgovine za vsa vprašanja o spremembah splošnih pogojev pa smo na voljo preko [email protected]

3.2 Z uporabo storitev in registracijo v spletno trgovino soglašate, da ste seznanjeni in se v celoti strinjate z vsemi navedenimi pogoji.

Ponudba artiklov oz. storitev

4.1 Zaradi poslovanja po spletu se ponudbe artiklov oz. storitev pogosto in hitro spreminjajo. V primeru ugotovljene napake oziroma napačnega zapisa s strani ponudnika LEGIT prevzema odgovornost za reševanje napake oziroma reklamacije.

4.2 V ponudbi imamo tudi najem opreme, katero lahko enostavno najamete preko spletne trgovine LEGIT. Pri najemu se mora oseba, ki bo prevzela opremo verificirati s osebno izkaznico ali vozniškim dovoljenjem. Verifikacija se lahko opravi preko elektronske pošte ali osebnem prevzemu na lokaciji podjetja LEGIT. V kolikor ocenimo, da bi bil lahko najem rizičen si pridržujemo pravico do odpovedi najema in vračila denarja v kolikor je bilo plačilo že opravljeno. V kolikor zavrnete verifikacijo se naročilo stornira. V primeru odtujitve opreme si pridržujemo pravico posredovanja vseh pridobljenih dokumentov, informacij in komunikacij s stranko Policijski postaji.

4.3 V kolikor najemnik opremo vrne poškodovano, v drugačnem stanju ali nepopolno (manjkajo sestavni deli opreme) se najemniku zaračuna škoda oziroma strošek popravila, ki je nastal, da se je oprema vrnila v prvotno stanje pred najemom.

Naročanje in postopek nakupa

5.1 V spletni trgovini LEGIT se izdelke kupuje izključno po spletu (internetu). Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi ali prekliče svoje naročilo le, dokler ne dobi elektronskega sporočila “Vaše naročilo je zaključeno!”. Po prejetju tega sporočila, preklic ni več mogoč. Podjetje LEGIT v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila in vračila kupnine (člen 6.2 oziroma nerazpoložljivosti izdelkov v daljšem časovnem roku oziroma nedobavljivosti izdelka (EOL – end of life)). Do zavrnitve naročila s strani ponudnika lahko pride pred prejemom obvestila “Vaše naročilo je zaključeno”.

5.2 Postopek nakupa je sledeč:

 • Kupec na spletni strani LEGIT doda v košarico željen izdelek.
 • Kupec je avtomatično preusmerjen na stran košarice kjer vidi pregled naročenih izdelkov.
 • Kupec klikne gumb “Nadaljuj z naročilom”, ki ga preusmeri na stran blagajne.
 • Kupec izpolni vsa potrebna polja (Ime priimek, naslov, telefonsko številka, epoštni naslov, kodo kupona) ali se prijavi v obstoječ račun. Za nakup uporabniški račun ni potreben.
 • Kupec lahko izbira med različnimi metodami plačil (kreditne kartice, plačilo po povzetju, Paypal, osebni prevzem)
 • Kupec se mora pred zaključkom nakupa strinjati s splošnimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti.
 • V kolikor kupec ne izpolni vsa zahtevana polja ga na to sistem jasno opozori in označi manjkajoče polje.
 • Kupec po oddaji naročila po elektronski pošti prejme potrdilo o sprejetem naročilu.
 • Če ima stranka registriran račun LEGIT, lahko podatke in stanje naročila preveri na spletnem mestu LEGIT. Stranke bodo po e -pošti prejele tudi dodatne informacije o naročilu.
 • Ponudnik naročilo pregleda (preveri rok in možnost dobave naročenih artiklov). V nekaterih primerih lahko ponudnik kupca tudi kontaktira po telefonu ali emaila (preverjanje podatkov, zagotavljanje točnosti dobave ipd.)
 • Ko je naročilo odposlano kupec prejme potrditveni email status “Vaše naročilo je zaključeno”, naročilo pa se spremeni v Zaključeno in odposlano. Sporočilo vsebuje podatke o tem na koga se lahko kupec obrne v primeru zamude pri dostavi, vračilu blag in v primeru pritožbe ([email protected]).
 • Čas dobave je vezan na partnerja, ki izvaja dobavo (Pošta Slovenije, GLS ali DHL) in v večini primerov traja od 1-3 delovne dni za Slovenijo in Hrvaško ter 3-21 dni za ostale države sveta.

Za blago, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je le-ta izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj odstavi blago do ponudnika, kupca pa ponudnik sproti obvešča o poteku dobave. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca dobavil ali pa celotno naročilo storniral. Če dobavitelj ponudniku ne potrdi dobavljivosti naročenih artiklov najkasneje do izteka treh mesecev od dneva oddaje naročila, lahko ponudnik naročilo kupca zavrne iz razloga, ker blago ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

Cene

6.1 Vse cene izdelkov v LEGIT spletni trgovini vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene v spletni trgovini veljajo samo za oddana naročila po spletni trgovini ter za nakup z gotovino po povzetju. Spletna cena velja samo za registrirane uporabnike, za neregistrirane uporabnike pa velja redna cena po ceniku, objavljenem v poslovalnici.

6.2 Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Strošek poštnine znaša 4 € za Slovenijo in Hrvaško. Stroški pošiljanja za druge države so izračunani in prikazani v košarici in na strani blagajne.

Kupo prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo, torej ko kupec prejme elektronsko sporočilo “Potrditev naročila”. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Dobroimetje registriranega uporabnika v LEGIT in vsa vplačana sredstva po predračunih ne nabirajo obresti!

Odstop od pogodbe in reklamacije

7.1 Potrošnik ima pravico v 14 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. O tem mora z nedvoumno izjavo ali preko elektronskega naslova obvestiti ponudnika/poslati izpolnjeni odstopni obrazec (prenesi odstopni obrazec, klikni me), ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok vračila se začne šteti en dan po datumu prevzema blaga, ko stranka pridobi posest nad blagom. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (oddanega obrazca), prodajalec pa mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo kupnine se izvede po enaki poti kot je bilo prejete razen v primeru, če stranka želi drugačno metodo vračila ali po prvotni metodi vračilo ni mogoče. Vračilnih pošiljk z neplačanimi stroški poštnine ne sprejemamo! Vračilo se izvede v 14 dneh po tem, ko ponudnik prejme vrnjeno blago. Po 14-dnevnem roku vračila blago ni več mogoče.

Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen v primeru, ko je blago uničeno, izgubljeno, pokvarjeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

V kolikor je izdelek narejen po naročilu stranke oziroma je prilagojen po meri ter željah stranke odstop od pogodbe za ta izdelek in možen.

Stranka lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bil izdelek izročen oziroma prevzet.

Varnost, zaščita osebnih podatkov in komunikacija

8.1 Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 256-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita LEGIT, PayPal ali Adyen. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Številke kreditnih kartic ali katerih koli podatkov, povezanih s plačevanjem po spletu, ne shranjujemo.

Zavezujemo se k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine LEGIT, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Ponudnik te podatke uporablja izključno za izvajanje naročil (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in vso drugo potrebno komunikacijo s stranko.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani ali prodani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

8.2 Ponudnik bo stopil v stik s stranko preko sredstev komunikacij na daljavo, razen če ta temu izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala

 • jasno predstavljenega pošiljatelja sporočila,
 • jasno in nedvoumno označbo sporočila kot oglasnega sporočila,
 • jasno označbo različnih promocij, akcij in drugih tržnih tehnik,
 • jasen pokazatelj, kako pri njih sodelovati,
 • jasno predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil.
 • Če stranka izjavi, da ne želi prejemati nobenih oglasnih sporočil, bo ponudnik spoštoval njeno odločitev in jo upošteval.

8.3 Ocene uporabnikov spletne trgovine in ocene izdelkov, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti trgovine. Namenjene so skupnosti uporabnikov. Mnenje lahko napiše kateri koli kupec spletne trgovine LEGIT, ponudnik pa si pridržuje pravico zavrnitve oz. izbrisa žaljivih, neprimernih in nekoristnih mnenj oz. prispevkov pred dokončno objavo. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za kateri koli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Garancija in servis

9.1 Garancijski rok prične teči z dnem dobave ali prevzema naročenih izdelkov. Garancijo za izdelek daje proizvajalec oziroma uvoznik, ki je odgovoren za garancijske pogoje. Preko spletne trgovine LEGIT lahko uveljavljate le garancijo za izdelke, kupljene v LEGIT trgovini.

Garancija za izdelek je razvidna iz priloženega garancijskega lista. Garancijski rok se ne nanaša na programsko opremo! Iz garancije je izvzet tudi potrošni material, ki je podvržen stalni obrabi (trakovi, razvijalne enote, baterije…). Izdelek, ki se pokvari v garancijski dobi, se popravi oz. zamenja najkasneje v roku 30 dni, v kolikor le-to ni mogoče, se na kupčevo zahtevo zamenja z novim in brezhibnim oziroma v kolikor to ni mogoče vrne kupnino.

Izdelke, dostavljene na servis izven garancijskega roka, bomo po dogovoru s stranko popravili oz. posredovali pooblaščenemu servisu v najkrajšem možnem času. S tem stranka prevzame vse stroške popravila (delo, material, dostavo…). Servisno delo in material se obračunata po veljavnem ceniku ali ponudbi podjetja LEGIT oziroma pooblaščenega servisa. V primeru zamenjave izdelkov se zamenjava opravi po predhodnem plačilu le-teh. Stranka lahko prevzame svojo opremo le po predhodni poravnavi vseh obveznosti.

Obdobje garancije za posamezne izdelke najdete pri podrobnih opisih izdelkov. Splošna garnacija za vse izdelke je 2 leti, razen za izdelke, pri katerih je navedeno drugače. Garancija ne velja za potrošni material in napitke. Garancijo lahko uveljavite z originalnim računom ali s kopijo in garancijskim kartončkom. Okvarjeno blago lahko dostavite na sedež trgovine ali na pooblaščen servis. Garancija ne velja v primeru nepravilne uporabe, mehanskih poškodb, servisnih posegov nepooblaščenih oseb… Če informacij o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan, lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Po preteku garancije ponujamo servis v zameno za plačilo. Strošek oziroma ponudbo za popravilo lahko pridobite preko elektronske pošte ali telefonske podpore.

Možnosti plačila

10.1 Z oddanim naročilom v spletni trgovini LEGIT se kupec zavezuje, da bo glede na izbran način plačila poravnali kupnino. Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • predplačilo z neposrednim bančnim nakazilom na podlagi poslanega računa ali ponudbe (samo izbrane države, velja spletna cena)*,
 • plačilo preko PayPala (pri plačilih preko spletnega ponudnika PayPal, je cena zaradi stroškov ponudnika višja za 3 %),
 • plačilo ob povzetju neposredno pošti (samo nekatere države),
 • Adyen plačilo s kreditno kartico (MasterCard, Visa, Maestro, AE, Diners…),

*Za posamezna naročila si pridržujemo pravico do zahtevka po plačilu z nakazilom na račun upravitelja LEGIT (po ponudbi/predračunu, kjer še vedno velja spletna cena).

10.2 Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu in o morebitnih napakah obvestiti prodajalca v osmih dneh od prejema. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo! Kupoprodajna pogodba (naročilo s statusom Zaključeno) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil). Ob nakupu je vam trgovec dolžan izdati račun.

Dostava

11.1 Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije d.o.o.*, GLS d.o.o. ali DHL , vendar si ponudnik pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo. V primeru prevzema pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente.

Če se kupec odloči za plačilo ob dostavi (na voljo za nekatere države), mora plačati celotne stroške dostavljenega blaga in stroške dostave neposredno dostavnemu podjetju. V nekaterih državah stroške pošiljanja za naročila nad 200 € krije ponudnik. Po dostavi blaga je kupec odgovoren, da blago vizualno pregleda za morebitne poškodbe – tako na embalaži kot na izdelkih samih. Z nakupom in izbiro dostave s strani dostavne službe se kupec strinja, da bo zaradi lažje komunikacije med stranko in dostavno službo telefonska številka, ki jo je posredoval ob nakupu, zapisana na dobavnem obrazcu.

Vsa naročila bodo poslana v roku 1-5 delovnih dni po oddaji naročila.

Pošta Slovenije d.o.o. in GLS omogočata plačevanje v gotovini ali s karticami Mastercard, Maestro, Visa, Karanta in Diners Club Slovenija (Diners Club tudi v obrokih – Pošta Slovenije). Pri plačilu z določenimi kreditnimi karticami prek Pošte Slovenije lahko nastanejo dodatni stroški, ki jih zaračuna Pošta Slovenije.

Programska oprema

Nekateri izdelki imajo možnost programske opreme oziroma so programska oprema, katera je po uspešnem naročilu in plačilu dostopna preko spletne strani legit.si.

Piškotki

Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb. Poskrbimo, da so vse zahteve dosežene in v nekaterih primerih celo presežene kajti vaši podatki in varnost podatkov je nam na prvem mestu.

Upravitelj spletne trgovine / spletnega mesta je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov.

Ponudnik za potrebe spletne trgovine zbira naslednje uporabniške podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov,
 • naslov elektronske pošte (vaše uporabniško ime)
 • kontaktno telefonsko številko
 • geslo v šifrirani obliki,
 • ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu.

Za točnost podatkov, ki jih vnesete uporabniki, ne odgovarjamo.

13.2 Za potrebe zagotavljanja varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. Na vaš računalnik lahko naše spletno mesto med drugimi shrani tudi druge piškotke, kot so: identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku), ocene artiklov (da veste, katere artikle ste že ocenili) ter piškotki sistema Piwik (analiza obiskov spletnega mesta, ki je gostovan na naših strežnikih).

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku shranjujejo trajno. Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca.

Ponudnik lahko podatke v anonimizirani zbirni obliki uporabi za statistično analizo. Ponudnik v nobenem primeru ne bo posredoval podatkov nepooblaščenim osebam. Dostavna služba bo prejela le potrebne podatke za uspešno dostavo naročila (ime, priimek, e -poštni naslov, telefonsko številko in znesek cene v primeru plačila ob dostavi). Z uporabnikom bomo stopili v stik prek sredstev komunikacije na daljavo – razen če uporabnik temu izrecno nasprotuje.

13.3 Izjemno razkritje osebnih podatkov

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov družbe LEGIT.

13.4. Izbris, odjava in zahtevek za izpis podatkov

Uporabnik se lahko vedno odjavi od prejemanja elektronskih trženjskih sporočil. Možnost odjave bo jasno vidna v nogi vsakega prejetega e-poštnega sporočila (»Odjava«). S klikom na povezavo bo uporabnik odjavljen od prejemanja dodatnih elektronskih tržnih sporočil. Zaradi narave funkcionalnosti spletnega mesta bo uporabnik v primeru zahteve po pozabljenem geslu vedno prejel e-pošto. Uporabniki lahko zahtevajo izbris vseh podatkov, shranjenih na strežniku ponudnika, povezanih z e-poštnim pošiljateljem, tako da pošljejo “IZBRIŠI MOJE INFORMACIJE PRI LEGIT” na naslov [email protected]. Zaradi narave funkcionalnost spletne strani si pridržujemo pravico, da računu odstranimo vse podatke uporabnika (email, ime/vzdevek, ostale podatke katere lahko uporabnik vnese v profilu) in zamenjamo s avtomatsko generiranim elektronskih naslovom in imenom, ki nima nobene povezave in nikakor ne nakazuje na uporabnikovo ime ali elektronski naslov. Vse ostale podatke pa odstranimo oziroma vnesemo avtomatsko generirane znake.

13.5. Uporabniki lahko vnesejo dodatne podatke v profil, ki je viden javnosti, razen v primerih, kjer je navedeno drugače.

Vsi kontaktni obrazci na spletnem mestu služijo samo za komunikacijo in vneseni podatki se ne uporabljajo za nobeno dodatno uporabo (na primer: pošiljanje promocijskih elektronskih sporočil), razen v primerih, kjer je navedeno drugače.

Vse morebitne spore v zvezi z vašim nakupom bo reševalo pristojno sodišče v Ljubljani. Ne izvemo nobenega izvajalca za izvensodno reševanje potrošniških sporov (klikni me). Za dodatne informacije smo vam na voljo na [email protected].

Dodatne informacije o zasebnosti in piškotkih

Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/2012), ZEKom-1, je v pravni sistem uvedel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do podatkov, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Zasebnost naših uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo uporabnikom zagotoviti vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, da bi omogočili boljše delovanje spletnega mesta in prijetnejšo uporabniško izkušnjo.

Vse pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali in jih uporabljali izključno za potrebe opravljanja storitev.

O piškotkih

Vsi uporabniki interneta že imajo veliko piškotkov z različnih spletnih mest, shranjenih v njihovih računalnikih, tablicah ali mobilnih telefonih. Novost je, da se z novo zakonodajo (ZEKom-1) spreminjajo informiranje in pridobivanje soglasja obiskovalcev za njihovo uporabo.

Kaj so piškotki?

So male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki dostopijo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Zakaj so piškotki potrebni?

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

Nekaj konkretnih primerov uporabe piškotkov:

 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske,
 • za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave,
  da ste registrirani na delih spletnega mesta, kjer je potrebna registracija,
 • za prepoznavanje vaše naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani,
 • za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja, …)
  lažje in hitrejše pošiljanje ter shranjevanje vsebine košarice.

Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

LEGIT račun in piškotki

Upoštevajte, da če uporabljate naše funkcije tretjih ponudnikov, kot je Google Login (prijava), boste naložili piškotke od tega tretjega ponudnika, da lahko funkcionalnost deluje.

Piškotki se ustvarijo, ko uporabnik / kupec uporablja možnosti računa za spletno mesto (s klikom na gumb Prijava ali Registracija) ali doda izdelke / izdelek v košarico (s klikom na gumb Dodaj v košarico) in so ti piškotki potrebni za tehnično funkcionalnost spletnih strani, uporabnik te piškotke sprejme s klikom na gumb. Piškotke tretjih ponudnikov (potrebne za tehnično funkcionalnost) lahko ustvarite s klikom na povezave / gumbe tretjega ponudnika (na primer: plačilo s PayPalom ali gumb Google Login/prijava), ponujamo samo zavarovane in zaupanja vredne rešitve tretjih ponudnikov! Ko je naročilo ustvarjeno, lahko naložimo nekaj dodatnih piškotkov za merjenje učinkovitosti oglaševanja.

Piškotki, ki jih najdete na naših spletnih straneh:

 • Plausible (anonimna analitika in uspešnost spletnega mesta gostovana pri LEGIT)
 • Woocomerce (shrani vsebino košarice in omogoči delovanje trgovine)
 • Cloudflare (Cloudfare zaščita in hitrejši prenos podatkov).
 • Bistveni piškotki (za spletno delovanje je potreben PHP).
 • WordPress (za namene prijave v račun in delovanja spletne strani).
 • Googlovi piškotki (prijava, uspešnost oglaševanja in zaščita pred boti/ReCaptcha).